Roland Eiman är föreslagen som ny kommunchef i Älmhult

I dag blev det klart. Förslaget till ny kommunchef är Roland Eiman, som sedan fem år tillbaka är kommunchef i Ljungby. Roland har tackat ja och kommunstyrelsen fattar formellt beslut den 9 februari. Roland Eiman bor sedan många år i Älmhults kommun och tjänstgjorde som socialchef i Älmhult mellan åren 2003–2010.

– Jag känner mig mycket nöjd med att vi får tillbaka Roland Eiman till Älmhult. Vi har haft samverkansmöte i dag och samtliga fackförbund står bakom valet. Jag är övertygad om att Roland Eiman kommer att bli en mycket bra kommunchef i Älmhult. Han har mycket erfarenhet, god kännedom och ett brett nätverk i länet, säger Ingemar Almkvist, kommunalråd.

Roland Eiman, som just fått beskedet, är glad.

– Jag ser verkligen fram emot att bli kommunchef i Älmhult och att arbeta vidare med den spännande utveckling som Älmhult är inne i. Detta är ett mycket positivt besked för mig, säger han.

Tillträdesdatum är ännu inte fastställt. Från den 1 februari är nuvarande förvaltningschefen Charlotta Kabo Stenberg tf kommunchef tills Roland Eiman tillträder.

Tomas Rikse avslutar sin anställning nu på fredag den 29 januari.


Nyhet
Publicerad:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.