Miljövänlig bilpool öppnar för allmänheten

För en lägre miljöpåverkan och fler valmöjligheter kan du nu hyra bil i kommunens bilpool. Måndagen den 14 september 2015 rullar den igång med åtta bilar.

– Syftet med bilpoolen är att få en effektivare fordonsanvändning i kommunen samt ett säkert och miljövänligt transportalternativ när det inte går att åka kollektivt.  En bonus med upplägget är att vi utanför ordinarie kontorstid även kan erbjuda våra kommuninvånare att använda bilpoolen, säger Tomas Rikse, kommunchef.

Från och med den 14 september kan allmänheten och företag hyra bil via Älmhults kommuns bilpool kvällar, helger och utanför kommunens öppettider som är kl.8.00–16.30. Det enda du behöver göra är att registrera ett medlemskap i Sunfleet bilpool.

Åtta bilar i bilpoolen

Det kommer att finnas åtta bilar att låna av märket Volvo V70 (två stycken) och Volvo V60 (sex stycken), varav sju är bensin/gas bilar och en är plugin hybrid bil. Sex bilar kommer att stå parkerade vid kommunhuset, Södra Parkgatan, och två bilar kommer att stå vid Nettos parkering på Prinsgatan.

Registrera dig för att kunna boka en bil

För att kunna boka en bil från bilpoolen registrerar du dig och bokar din bil på www.sunfleet.comlänk till annan webbplats. Du behöver bara registrera dig en gång. Ditt nyckelkort kommer på posten inom 2-4 arbetsdagar. Du kan även använda ditt kollektivtrafikkort, SMS eller en mobilapplikation.

Mer information om priser och hur du registrerar dig, finns på: www.sunfleet.comlänk till annan webbplats.

Carina Boström, inköpshandläggare och Tomas Rikse, kommunchef

Carina Boström, inköpshandläggare och Tomas Rikse, kommunchef

Nyhet
Publicerad:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.