Älmhults kommun inför SMS-tjänst

För förbättrad kommunikation och möjlighet att nå de som direkt påverkas av en störning inför Älmhults kommun en SMS-tjänst. Tjänsten gör att du snabbt får ett sms med information om du drabbas av exempelvis en vattenläcka.

Älmhults kommun och ElmNet AB har tillsammans köpt in tjänsten som kommer att användas vid planerade vattenavstängningar samt vid akuta vattenläckor.

- Om vattnet stängs av på en specifik gata, eller i ett bostadsområde, är det möjligt för oss att skicka information via SMS endast till de som bor där. Syftet är att förbättra vår kommunikation med invånarna så att vi både når rätt personer och blir snabbare. Vi kommer att börja före årsskiftet. Vår webbplats kommer även i fortsättningen att användas som informationskanal och SMS-tjänsten kommer att fungerar som ett komplement, säger Kristin Täljsten, VA-chef på kommunen.

Vi kommer att använda SMS-tjänsten för att informera om:

  • Akuta driftstörningar, exempelvis vattenläckor.
  • Planerade driftstörningar, exempelvis vattenavstängningar.
  • Föroreningar i dricksvattnet.
  • Driftstörningar i fibernätet

SMS-tjänsten kommer inte att användas för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Vilka får sms?

Om du är folkbokförd i Älmhults kommun samt har en telefon som är registrerad på samma adress kommer automatiskt våra SMS-utskick till din telefon. Sms skickas till mobilnummer som är registrerade på personer över 16 år i hushållen inom det aktuella området. Alla telefonnummer hämtas från register från Bisnode och uppgifterna lämnas inte ut till någon.

För dig som inte har en mobiltelefon

Om du som får ett utskick från systemet inte har en mobiltelefon kommer SMS:et att skickas och läsas upp som ett röstmeddelande i din fasta telefon istället.

Om du har en mobiltelefon som inte är skriven på din adress

Om du till exempel har hemligt nummer, en jobbtelefon eller en telefon med oregistrerat kontantkort kan du fylla i dina uppgifter härlänk till annan webbplats. När du gjort det får du en engångskod till din mobiltelefon. Skriv koden i rutan som kommer upp, så kommer du vidare till en ny sida där du enkelt kopplar din bostadsadress till ditt mobilnummer.

Om du inte vill ha några SMS-utskick

Vill du inte ha information via SMS vid störningar kan du fylla i dina uppgifter härlänk till annan webbplats så plockas du bort från listan.

Nyhet
Publicerad:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.