Nyhetsarkiv

Här kan du läsa artiklar ur nyhetsarkivet genom att välja den månad då nyheten skapades.
 • 13 november 2018  

  Jämställdhet i fokus på kompetensutvecklingsdag i ...


  Hur ska förskolorna i Älmhult arbeta för att främja jämställdhet och lika villkor för alla barn i verksamheten? Under måndagen hade förskolorna i kommunen kompetensutveckling. Drygt 200 förskollärare och barnskötare fick fortbildning i temat jämställdhet. Lisa Andersson Tengnér, genuspedagog, föreläste om normmedveten pedagogik. • 12 november 2018   (Bygga, bo & miljö)

  Nya avgifter för sophämtningen 2019 och gratis bes...


  Kommunfullmäktige har beslutat om nya taxor för avfallshantering i Älmhults kommun. Det innebär en höjning av avgiften för sophämtning på ungefär 200 kronor per abonnemang och år. Besöken på återvinningscentralerna blir från och med 2019 även gratis för dig som invånare. • 12 november 2018   (Bygga, bo & miljö)

  Såhär gör du vid en vattenläcka eller stopp i avlo...


  Om du har stopp i avloppet och du inte är säker på om felet finns inne på din tomt, ska du kontakta kommunen på telefon 0476-550 00. Är läget akut utanför ordinarie arbetstid ringer du telefon 0476-510 00. • 12 november 2018   (Kultur & fritid)

  Tusentals lyktor 16 november: under samma himmel, ...


  Älmhults kommun har bjudit in kommunens alla förskolebarn att göra ljuslyktor. Fredagen den 16 november, från kl. 16.30, förvandlas Stortorget i Älmhult till en plats för magi och fantasi där barnens lyktor strålar ikapp med himlens alla stjärnor. • 7 november 2018  

  Vuxenutbildningen på Haganässkolan i Älmhult har t...


  Vårdbiträde, måltidsbiträde, barnskötare, CNC-tekniker, handel och lager, transportutbildning, undersköterska och kock är de yrkesutbildningar på gymnasienivå för vuxna som startar i januari 2019.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.