Kommunchef Tomas Rikse slutar i Älmhult och blir kommundirektör i Klippans kommun

Tomas Rikse har bestämt sig för tacka ja till en tjänst som kommundirektör i Klippans kommun. Det innebär att han efter nästan tre år lämnar kommunchefstjänsten i Älmhult.

Tomas Rikse

– Jag tycker att Tomas Rikse har gjort mycket bra under sina år här och jag hade gärna sett att han stannat ytterligare några år. Tomas är en erfaren, tydlig och duktig ledare som har fått igång en rad utveck­­­lingsprocesser som är bra för kommunen. Dessa ska vi arbeta vidare med, säger Ingemar Almkvist, kommunalråd.

För Tomas har valet att lämna Älmhult inte varit helt enkelt.

– Jag trivs fantastiskt bra i Älmhult, som är en ort med en enastående utvecklingspotential. Jag är inte säker på att jag någonsin kommer att få uppleva ett sådant politiskt stöd och ett sådant politiskt klimat som här i kommunen. Skälen till att jag, trots allt detta goda, väljer att röra på mig är att jag vill ha närmare till familjen och hemmet, säger Tomas Rikse.

Tomas kommer att vara kvar i Älmhults kommun fram till den 31 januari. För Älmhults kommun handlar det nu om att hitta en lösning för kommunchefsposten både på kort sikt och lång sikt.

– Vi kommer att påbörja rekrytering av en ny kommunchef omgående. Jag är optimistisk – vi kommer att hitta en ny och bra kommunchef som vill leda kommunens arbete. Älmhult är en spännande kommun med positiv utveckling, vilket gör att det är en attraktiv kommun att arbeta i, säger Ingemar Almkvist.

– Vi får gratulera Klippans kommun till ett bra val av kommunchef, avslutar Ingemar Almkvist.


Nyhet
Publicerad:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.