Årets turistentreprenör 2017 finns i Älmhult!

Jonas Olsson – Sjöstugans Camping kammade hem årets utmärkelse! Under högtidliga och festliga former fick Jonas Olsson sin utmärkelse på residenset i Växjö på torsdagskvällen.

Inger Burman, landshövding, Jonas Olsson, Sjöstugans camping, Anna Sjödal, VD Destination Småland och Anette Blomqvist, Almi Företagspartner

Från vänster: Inger Burman, landshövding, Jonas Olsson, Sjöstugans camping, Anna Sjödal, VD Destination Småland och Anette Blomqvist, Almi Företagspartner

Det var en stolt och mycket glad entreprenör som tog emot diplom och blommor av landshövdingen Inger Burman.

Det är Destination Småland och Almi som varje år utser ”Årets turistentreprenör” i länet. Priset har instiftats för att uppmuntra företag i besöksnäringen och synliggöra densamma som en viktig näringsgren.

Enligt juryn är Jonas Olsson en driftig och driven entreprenör som satt Älmhult på turistkartan och bidragit till att öka attraktiviteten för kommunen samt skapat en anledning att besöka södra Småland.

Sjöstugans camping.

– Jag känner mig både förvånad, glad och smickrad. Det här med priser är ju inget man går och tänker på i vardagen. Jag försöker alltid göra mitt bästa och mitt mål är att ha en camping som jag kan stå för och där är vi nu, säger en nöjd och stolt Jonas Olsson.

Det var elva år sedan priset gick till en entreprenör i Älmhults kommun. Sist det begav sig var 2006, då Jan-Erik Andersson och Birgit Käll Andersson fick priset för Möckelsnäs Herrgård. Under senare år har priset bland annat gått till Little Rock Lake, PM & Vänner, Smålandet Markaryd Älgsafari, Teleborgs slott och Kosta Boda Art Hotel så Sjöstugans camping är i gott sällskap.

Pristagaren nomineras automatiskt till det nationella ”Stora Turismpriset” som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism med Tillväxtverket som huvudman. Här får alla nominerade en belöning på 10 000 kr som ska användas till en kunskapsfrämjande insats.

Juryns motivering i sin helhet var: Jonas Olsson är en driftig och driven entreprenör som satt Älmhult på turistkartan och bidragit till att öka attraktiviteten för kommunen samt skapat en anledning att besöka södra Småland. Genom en föredömlig långsiktig tanke så lyckas Jonas varje år investera, förnya och förbättra Sjöstugans Camping. Några exempel på detta är konferensanläggning/hotell, bastubåt/jacuzzi och äventyrsgolf. Framgångsfaktorer för en entreprenör är mod, ekonomiskt sinnelag, god branschkännedom och service. Jonas Olsson uppfyller alla dessa faktorer med bravur!

Nyhet
Publicerad:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.