Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 24 januari 2019

  Älmhult deltar i FN-projekt för hållbar utveckling


  Älmhults kommun är en av de 90 kommuner och regioner som har antagits i Svenska FN-förbundets och SKL:s gemensamma projekt Glokala Sverige. Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i kommuner och regioner i hela Sverige. • 5 oktober 2018

  Se upp för oseriösa försäljare


  Älmhults kommun har fått kännedom om att ett företag, som utger sig för att vara ett ventilationsföretag, besöker och ringer runt till privatpersoner och företagare och berättar att miljö- och byggnämnden tagit beslut om att alla fastighetsägare ska göra en obligatorisk ventilationskontroll. Detta stämmer inte.- Miljö- och byggnämnden har inte fattat något sådant beslut. Företaget säger även att de samarbetar med Älmhults kommun, vilket inte stämmer. Vi vill uppmana alla till att vara uppmärksam... • 26 september 2018

  Älmhults kommun - vägvisare för omställning till f...


  Älmhults kommun har under åren 2012-2018 medverkat i GreenCharge-projektet, ett demonstrationsprojekt tillsammans med 25 medlemskommuner och landsting som syftar till att ställa om fordonsflottan att bli fossilfri. Projektet avslutas på torget den 29 september 2018, klockan 12.45.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.