Älmhult Pride

Välkommen att delta i en manifestation för mångfald och öppenhet. Var vem du vill - älska vem du vill!

Årets Pride blir en färgsprakande fest torsdagen den 1 juni . Direkt efter paraden blir det Open Stage på torgscenen och också Stand up med "Umit Dag" - aktuell i TV-programmet "Sveriges modigaste".  

Dansa fram i tåget

Den här gången kommer det att finnas en musikvagn i tåget. Vill du förbättra dina danskunskaper inför paraden? Då har du chansen att träna tillsammans med Tess Allain från "Rhythm in Motion". Vi träffas måndagen den 29 maj kl 18.00 i Linnéhallen, A-hallen, och tränar in några enkla danssteg så att alla som vill kan dansa fram i tåget!

Gör din egen skylt

Vi uppmuntrar också alla att tillverka egna plakat hemma, gärna av återanvänt material. Måla på en kartongbit, kanske gör en hederlig paroll av ett gammalt slitet lakan, låt fantasin flöda!

Fritidsgården Fenix anordnar en workshop ”gör ditt eget Pride-plakat” för sin målgrupp onsdagen den 31 maj kl 16-20.

Stand up med Umit Dag

Älmhult Pride 2017 bjuder in en av Sveriges bästa komiker för att framföra
sina tankar om mångfald, öppenhet, integration och allas lika värde.

Föreläsare, stå-upp komiker, moderator, underhållare och författare

Umit är en svensk-syriansk ståuppkomiker som verkat inom showbizz sedan ungdomen med allt ifrån teater och radio till standup. Med en stor självsäkerhet på scenen och glimten i ögat tar han med publiken på sin resa genom livet och berättar hur hans vilja att integreras i Sverige ibland kunde slå fel emot familjens traditionella värderingar.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.