Förslag från medborgare

Välkommen att lämna förslag eller synpunkt till Älmhults kommun!

Det enklaste sättet att lämna ett förslag eller synpunkt är att använda vår e-tjänst.

Klicka här för att komma direkt till e-tjänsten!

Det är några saker du kan behöva tänka på, klicka här för att läsa mer om vad som gäller för förslagshanteringen.

Inkomna förslag

Här nedan kan du ta del av alla inkomna förslag från medborgare.

Visa endast förslag med status: under handläggning - avslutad


 • 2018-09-24

  Naturkartan


  Jag är inflyttad utifrån och har upptäkt att Älmhult har så många fina natur och kulturslingor. Även andra naturvärden som har blivit fina naturreservat. Ni har skapar en fin folder om att cykla och vandra i området
  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2018-09-17

  Bättre belysning och bevakning runt stationen


  Det sker väldigt många cykelstölder, bl.a. rejäla lås som blir uppklippa på dygnets alla timmar i närheten av stations-området i Älmhult. Det har även det senaste året varit anmärkningsvärt många bilar som fått sina rutor krossade på den västra parkeringen utmed spårområdet.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2018-09-10

  Hastighet på väg 600


  Snälla ni. Gör något åt hastigheten på växjövägen förbi Möckeln . Vågar inte gå med mina barnbarn på cykelvägen längre.De stora Stenabilarna kör max. Finns inte en chans att de kan stanna om någon skulle ramla utanför det låga betongskyddet.Jag har därför ett FÖRSLAG OM TILLFÄLLIG FARTKAMERA .Har precis sett en i Vilshult så det borde gå här med.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2018-09-10

  Formula 1 in the center of Älmhult


  Sorry I'm not still enaugh good in swedish. In the last years and expecially starting from this summer the number of noisy cars is increasing terribly. The phenomenon is particularly high during the weekends (friday and saturday night).
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2018-09-03

  Inrätta en projekt controller funktion inom Älmhults Kommun.


  Älmhult Kommun har haft och har stora problem med sina projekt på senare tid. Fördyrade projekt, utebliva bidrag från region, beslut på felaktiga/gamla beslutsunderlag mm. är några några problem som förekommit. De har blivit betydande ekonomiska överdrag i förhållande till projektbudgetarna, kanske mer än 100 miljoner sammanlagt (jag har inte dock exakta siffor). Men det har också varit problem med att man inte fått det man beställde fullt ut i projekten.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2018-08-29

  Kameraövervaka pendelparkeringen


  Som pendlare till Älmhult ställer jag min bil på pendelparkeringen titt som tätt när jag åker till hemorten. Nästan varje gång ser jag spår av glassplitter från rutor som krossats. Nu var det min tur. Man har krossat en ruta på min bil. Tycker pendelparkeringen är väldigt bra men alldeles för osäker. Inför övervakning på något sätt (kamera eller säkerhets-företag).
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2018-08-27

  Medborgarförslag om handlingsplan för identifikation av och stöd för särskilt begåvade elever


  Medborgarförslag om handlingsplan för identifikation av och stöd för särskilt begåvade elever. Se bifogad bilaga.PDF (pdf, 55.8 kB)
  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2018-08-01

  Varning för änder på vägen


  Jag föreslå att det sätts upp en varningsskylt för ankor i Diö under "anksäsongen". Förhoppningsvis kan det rädda några djur från att bli överkörda. Förhoppningsvis leder det även till att fler bilister respekterar hastighetbegränsingen.
  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2018-07-16

  Hundbad


  I Älmhults kommun finns det inte någon strand där man kan vara och sola och bada med våra hundar,,är det inte dags att iordningställa ett riktigt
  hundbad någonstans i kommunen. Helst i Diö
  Speciellt iår hade det behövts nu när det är så varmt

  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2018-06-26

  Färgbilder Elmevägen


  Hastigheten på Elmevägen är idag 40km/h dock är det få bilister som håller detta. Det kör många lastbilar som maxar hastigheten genom gotthardstunneln samt firmabilar som har otroligt bråttom. Många fordon håller hög hastighet förbi hela Stena området trots en tunnel och sväng saktar dem inte ner förens de kommer till korsningen mot växjövägen. Det finns flertalet barnfamiljer samt djur i området. Ett farthinder där
  cykelbanan går över vägen kanske är lämpligt eller någon annan typ av hastighets reducerande bygge. Det har gjorts mätningar tidigare med förare har en förmåga att köra extra försiktigt just då.

  Status: Avslutad
  Läs merVi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.