Gång- och cykelvägar

Att ta sig fram med cykel eller till fots gynnar både miljön och hälsan. Du får motion och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar samtidigt som vi minskar klimatpåverkande utsläpp. Vi arbetar därför med att göra det så enkelt och smidigt som möjligt att cykla och promenera i Älmhults kommun.

Älmhults kommun ansvarar för en stor del av de gång- och cykelvägar du använder dagligen. Vi ser bland annat till att de är fria från snö och halka på vintern.

Pumpstation

En cykelpump är placerad invid scenen på Stortorget i Älmhult. Den är fri att använda om luften i cykeldäcken skulle behöva fyllas på.

Cykla mera

Att gå eller cykla är mycket bättre alternativ för hälsan, miljön och ekonomin! Du får vardagsmotion och sparar pengar. Dessutom gör du miljön en stor tjänst. Det sämsta för miljön är nämligen korta bilresor. Under de första tre kilometrarna av en resa är bilens utsläpp av avgaser cirka 50-60 gånger högre per kilometer. Nedan kan du se hur mycket du vinner på att ta cykeln till jobbet istället för bilen under 120 dagar.

Har du 1 kilometer till jobbet?

Då sparar du 384 kronor och hjälper miljön att spara 50 kg koldioxid.

Har du 2,5 kilometer till jobbet?

Då sparar du 960 kronor och hjälper miljön att spara 126 kg koldioxid.

Har du 5 kilometer till jobbet?

Då sparar du 1 920 kronor och hjälper miljön att spara 252 kg koldioxid

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.