Västra Bökhult

Vill du bo i ett område med småstadskaraktär? Men samtidigt nära till såväl bad som natur och centrum? I Västra Bökhult – en helt ny stadsdel i Älmhult, norr om Paradiset kan denna dröm bli sann.

Den nya stadsdelen Västra Bökhult, med närhet till kulturlandskap och badplats, ska rymma uppemot 400 bostäder varav en tredjedel är villatomter. De första tomterna ska stå klara redan 2017. Här finns möjlighet för dig som vill bygga ditt drömhus. Vi för även dialog med olika byggföretag som bygger villor, par-, rad- och flerbostadshus.

I Västra Bökhult kommer vi att fokusera på gemensamma ytor och grönområden. Två torg kommer att bli samlingsplatser, det blir en lekplats och i västra änden en tjugo meter hög pulkabacke och utsiktspunkt.

Med olika gång- och cykelstråk kommer vi att knyta ihop området med såväl natur, centrum och badplats. På endast 10 minuter har du tagit dig med cykel in till centrum!

Tidplan

Under 2017 kommer gator, ledningar och annan infrastruktur att byggas ut.

Under vintern 2017/2018 kommer etapp 1 vara klar för att påbörja försäljningen av tomterna.

Köp av tomt

Västra Bökhult kommer att innefatta cirka 400 bostäder varav en tredjedel är villatomter. Under vintern 2017/2018 är tomterna klara och du kan få tillträde.

Till dess går det bra att ställa dig i vår kommunala tomtkö som du hittar här.

Skiss över hur området planeras.

Skiss över hur området planeras att se ut. Klicka på bilden för större karta.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.