VFU i Älmhult

Överraskande Älmhult — internationellt & nära

Ja, så lyder Älmhult kommuns vision! Älmhult är det lilla samhället med internationell puls.
Det finns flera världsledande företag i Älmhult, mest känt är IKEA. Det innebär en puls och rörlighet med stor in- och utflyttning i samhället och det bidrar till mångfald bland invånarna.
Samtidigt är det nära till allt, med naturen och Linnés Råshult runt hörnet!

Skolutveckling och personalens kompetensutveckling är viktig för oss i Älmhults kommun. Därför har vi ett pedagogiskt resurscentrum som stödjer och utmanar. Det pågår många olika förbättringsarbeten i kommunen exempelvis vårt tvååriga matematikprojekt som Skolverket stödjer med 1,7 miljoner.

Det händer alltså mycket inom utbildningsförvaltningen i Älmhult och det är mycket intressant att delta i våra utvecklingsprojekt — även som student...

Älmhult kan erbjuda praktikplatser på förskolor med uteprofil, grön flagg certifiering, och inspiration av Reggio Emilia. Montessoripedagogik finns både i förskola och skola. Tre F-9 skolor inom kommunen och flera F-5 skolor på våra mindre tätorter, varav en med naturprofil. Älmhult har också en internationell skola som växer för varje år.

I Haganässkolan har vi gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Haganässkolan strävar efter att vara elevens bästa skola. Skolans profiler är entreprenörskap, hälsa och livsstil samt internationalisering.

Under praktiktiden i Älmhult erbjuder kommunen lärarstudenterna subventionerade buss- eller tågbiljetter.

En fördel med att Älmhults kommun har valt att vara ett partnerområde är att vi kan erbjuda dig byten av praktikplats inom området för att tillmötesgå dina önskemål på DIN utbildning.
Vi ser kommunens delaktighet i lärarutbildningen som en viktig del i vår skolutveckling. Ni studenter är vår framtid!

Välkommen att söka VFU-plats i Älmhult!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.