Nya konstverk

Elmeskolan är nu öppnad. Under hösten 2017 har skolan fått tre nya konstverk!

Konstverk 1: Huvudentrén till skolan
Den första platsen är vid huvudentrén till skolan. Här finns ett verk av konstnären Eva Hild, från Borås. Platsen är tänkt att bli en positivt laddad samlingspunkt för de som vistas på eller besöker skolan.

 - Med sitt karaktäristiska formspråk har hon etablerat sig på den internationella konstscenen och finns representerad på museer i såväl Sverige som utomlands. Det känns väldigt roligt och oerhört spännande att hon har gestaltat en så pass viktig plats i Älmhult, berättar Helen Karlsson, kulturstrateg på Älmhults kommun.

"Skulpturen Ply", konstverk i Västerås av Eva Hild.

Konstverk 2: I skolans centrum
Den andra platsen är ett atrium mitt i skolan. Denna plats gestaltas av konstnären Ragnhild Alexandersson från Stockholm, som också har en gedigen erfarenhet av gestaltningsuppdrag i offentliga miljöer.

- Tanken med detta verk är att det ska vara färgrikt, positivt och skapa glädje, med en internationell känsla för både elever och personal. Min förhoppning är att verket kommer att ”tala” till elever och vuxna på olika sätt, men att många kommer att få en relation till konstverket, säger Helen.

Konstverk 3: Förskolans utegård
Den tredje gestaltningen finns på förskolans utegård som en lekbar, lockande, inbjudande och trygg plats. Här är det konstnären Emma Ströder, från Göteborg, som tagit fram konstverket. Emma har stor erfarenhet av uppdrag inom skolmiljöer.

- Förhoppningsvis blir det här ett verk som talar till de yngsta barnens fantasi och leklust och som de kan uppleva med många sinnen, samtidigt som de vuxna kan uppleva skönheten i verket, menar Helen.

 

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.