Elmeskolan

Elmeskolan_bild

Fler och fler flyttar till Älmhults kommun och antalet invånare ökar. Nu bygger vi en ny skola och förskola på Hagabo som beräknas stå klar augusti 2017. I april 2016 togs det första spadtaget i Hagabo, ett nybyggt bostadsområde i Älmhults östra del.

I Älmhult har det inte byggts någon ny skola sedan 1970-talet, men nu är det på gång. Nu läggs grunden för Sveriges största skola byggd i passivhusteknik. IKEA bidrar till att Älmhult växer och både grundskolan och Internationella skolan behöver nya lokaler.

Förskola och grundskola

Skolan kommer att vara både en internationell förskola och skola och en grundskola med elever från förskoleklass till årskurs sex. Skolan kommer att ha plats för upp till 800 elever, men till att börja med cirka 650 elever.

Den nya skolan blir modern, attraktiv, trygg och tillgänglig för alla. Elmeskolan kommer att få en stor gårdsmiljö som inspirerar till såväl utevistelse, rörelse och lek som lärande. Sporthall kommer att anläggas vid Haganässkolan. 

Nya upptagningsområde

När den nya Elmeskolan står färdig 2017 kommer nya upptagningsområden att gälla. De nya upptagningsområdena utbildningsnämnden beslutat om 2016-06-08 (§ 76) gäller dock för barn som ännu inte börjat skolan. För elever som går i skolan idag kommer en flexibel bedömning att göras och där kommer upptagningsområdet enbart att vara ett riktmärke. Här hittar du karta över de nya upptagningsområdena.

 

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.