Elmeskolan

Fler och fler flyttar till Älmhults kommun och antalet invånare ökar. Hösten 2017 öppnade vi nya Elmeskolan i Hagabo. Skolan är både en internationell förskola och skola och också en vanlig grundskola med elever från förskoleklass till årskurs sex.

Den nya skolan är modern, attraktiv, trygg och tillgänglig för alla med plats för totalt 800 elever. Elmeskolan har en stor härlig gårdsmiljö som inspirerar till såväl utevistelse, rörelse och lek som lärande. Sporthall byggs just nu vid Haganässkolan. 

Nominerad till Årets bygge 2018

Elmeskolan är nominerad i nationell tävling om Årets bygge!

Tävlingen, som är ett samarbete mellan Byggtjänst och Byggindustrin, lyfter fram exempel på det bästa som byggsektorn presterar i hela landet när det gäller byggkvalitet och samarbete i byggprojekt. Bland tjugo nominerade till priset 2018 finns Älmhults nya skola Elmeskolan, som är landets största passivhusskola.

Läs mer om nomineringen här.länk till annan webbplats

Nya upptagningsområde

De nya upptagningsområdena som utbildningsnämnden beslutat om 2016-06-08 (§ 76) gäller för barn som ännu inte börjat skolan.

För elever som redan går i skolan kommer en flexibel bedömning att göras och där kommer upptagningsområdet enbart att vara ett riktmärke. Här hittar du karta över de nya upptagningsområdena.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.