Livfull debatt mellan ungdomar och politiker

På torsdagskvällen var det debatt i Älmhults kommunhus mellan ungdomar och politiker. Ett fyrtiotal ungdomar hade anslutit och alla kommunfullmäktiges partier hade varsin representant på plats. Ungdomarna var väl förberedda och ställde genomtänkta och välformulerade frågor under 2,5 timme. Politikerna var snabba på att svara och det blev en bra debatt, där många frågor togs upp.

Frågorna handlade om vitt skilda saker  -  den nya organisationen i skolan, om skattepengarna används rätt, varför det finns många sportarenor i Älmhult men inte lika mycket för ungdomar med kulturintresse, hur det går med skatepark inomhus. Många frågor under kvällen berörde partiernas syn på invandrare och invandring.

Ungdomsgården Fenix
På plats var också personal från ungdomsgården Fenix där man under ett par veckors tid har arbetat med att stötta ungdomarna i sina förberedelser inför kvällen.

17-åriga Edina Basic var initiativtagare till debattkvällen och hon kände sig väldigt nöjd med kvällen.

- Det kom fler än jag hoppats på och jag tycker att både ungdomarna och politikerna skötte sig bra. Det blev en väldigt bra debatt. Jag hoppas att vi ungdomar får tillfälle att möta politikerna igen. Vi vill inte bara fråga utan också vara med och påverka! Jag hoppas verkligen att vi får ett ungdomsråd i Älmhult, säger Edina Basic.

Det här gör vi om!
Bo Mazetti-Nissen, kommunfullmäktiges ordförande, var kvällens moderator. Även han var mycket nöjd med kvällen.

- Jag tycker att ungdomarna skötte sig förträffligt. De var väl förberedda och hade bra frågor och det blev en bra struktur på debatten. Det här ska vi absolut göra om! säger Bo Mazetti-Nissen.


Bo Mazetti-Nissen och Edina Basic

Nyhet
Publicerad:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.