Restaurang- och livsmedelsutbildning

Restaurang- och livsmedelsutbildning på Haganässkolan bedrivs under 3-4 terminer (beroende på förkunskaper) motsvarar heltidsstudier. Inom ramen för utbildningen ingår praktik i form av APL, arbetsplatsförlagt lärande.

Utbildningen bedrivs i grupp och består bland annat av föreläsningar, diskussioner samt många praktiska moment. Du får under utbildningstiden kunskaper som gör dig anställningsbar som kock/kokerska, vilket kan leda till arbete bland annat inom restaurang och skolkök.

Nationella kurser/gymnasiekurser, 1400 poäng

Termin 1

    Hygien, 100 poäng
    Livsmedels- och näringskunskap, 50 poäng
    Matlagning 1, 100 poäng
    Måltid- och branschkunskap, 100 poäng
    Service- och bemötande, 100 poäng

Termin 2

    Matlagning 2, 200 poäng
    Näringskunskap, 50 poäng
    Servering 1, 50 poäng
    Drycker- och ansvarsfullalkoholservering, 50 poäng
    Alt, Personlig försäljning, 50 poäng
    Bageri 1, 50 poäng

Termin 3

    Matlagning 3, 200 poäng
    Specialkost, 100 poäng
    Servering 1, 50 poäng
    Drycker- och ansvarsfullalkoholservering, 50 poäng
    Alt, Personlig försäljning, 50 poäng
    Bageri 1, 50 poäng

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.