Välkommen till Haganässkolan!

Samuel Svensson, Elisabeth Roos-Jonsson, Safia Zairi Johansson, Krister Dagneryd och Krista Baker, skolans rektorer.

Välkommen till Haganässkolan!

Haganässkolan är en skola som ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss finns många olika utbildningar – både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och gymnasiesärskola.

Oavsett vad du väljer får du en bra start på din fortsatta resa genom livet hos oss. Haganässkolan är tillräckligt stor för att du som elev ska få stora valmöjligheter men samtidigt inte större än att du känner att du blir sedd.

Vi finns här för våra elever

Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att froma och möta en bättre framtid.

Varje dag möts du av kunniga och engagerade lärare, som gör sitt bästa för att ge dig de allra bästa förutsättningarna att lära dig nya saker och lyckas med dina studier. Som elev kommer du att utmanas i ditt sätt att tänka men du kommer också att växa som människa.

Möt världen på Haganäs

Genom att vi både har ett internationellt gymnasieprogram, IB-programmet, där all undervisning sker på engelska, och utbildning i svenska för invandrare möter du människor från stora delar av världen. Att möta människor från andra kulturer ger värdefull kunskap. Ju mer kunskap vi har om världen, desto mer lär vi känna både oss själva och andra.

Mer än en skola

Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Naturen har vi inpå knuten om du vill ta en promenad eller en joggingtur. På Haganäsområdet finns ett handelsområde med affärer och matställen. Till Älmhults centrum promenerar du på några minuter men det finns också en gratisbuss du kan åka.

Vi möts på Haganäs!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.