Fredagen den 17 november:
Välbesökt företagsfrukost på Mekonomen i Älmhult

Ett femtiotal personer slöt upp för frukost, samtal och presentationer på fredagsmorgonen i den nya verkstadshallen på Mekonomen i Älmhult. Från Mekonomen deltog både personalen som arbetar i Älmhult men även Åsa Jarved från Malmö och Håkan Olin som har ett nationellt uppdrag som marknadschef för Mekonomen.

Kommunens näringslivsutvecklare Eddie Hansson inledde morgonen med att hälsa alla välkomna.

Presentation av Mekonomen

Från Mekonomen, som var morgonens värdföretag, medverkade förutom Åsa Jarved och Håkan Olin även Mathias Erelt som är verkstadschef i Älmhult och Björn Bodinger som är  affärschef i älmhultsbutiken. Vi fick veta en hel del om företaget Mekonomen – både nationellt och lokalt i Älmhult, bland annat att Mekonomen i Älmhult är ISO-certifierad vilket betyder att verkstaden lever upp till högt ställda kvalitetsmål. Verksamheten går bra och därför valde man att flytta till nya lokaler som ger företaget bättre förutsättningar att växa. Förutom verkstad och butik finns även ett däckhotell i de nya lokalerna.

Årets tillväxtkommun

Kommunchefen Roland Eiman berättade om priset ”Årets Tillväxtkommun” som Älmhult mottog under festliga former i oktober från Arena för tillväxt. Han presenterade varför valet föll just på Älmhult och om vilka utmaningar som väntar framöver. Kriterierna för priset var kvantitativa, i form av siffror och statistik, men också kvalitativa, där bedömningarna bygger på intervjuer. Roland uttryckte stor stolthet för priset och menade att det krävs att företagen och kommunen fortsätter att ha ett gott samarbete för att Älmhults kommun ska fortsätta utvecklas positivt framöver.

Morgonens nyföretagare - Greenhouse

Ett alldeles nytt företag i Älmhult är Greenhouse, som ligger mitt inne i centrum. Ägaren Shona Maggio berättade om idén med företaget och vad hon vill åstadkomma i Älmhult framöver. I lokalen på Södra Torggatan erbjuds yogaklasser, kurser och behandlingar för hela familjer men det finns också en butik med inriktning på sinne och kropp. Shona, som höll sin presentation både på svenska och engelska, har en väldigt positiv syn på Älmhult och möjligheten att utveckla företag här.


Nyhet
Publicerad:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.