Företagarfrukost den 8 december på Swedbank i Älmhult

Årets sista företagarfrukost var förlagd till Swedbanks lokaler i Älmhult dit ett nittiotal personer samlats för frukost och föreläsningar. Den mörka och kulna  vintermorgonen lystes upp av ett fint och uppskattat luciatåg under ledning av kantor Mia Andersson.

Morgonen inleddes med att Eddie Hansson, näringslivsutvecklare, hälsade alla välkomna. Han slog också ett slag för Företagargalan den 25 januari och för nästa års UF-mässa som kommer att äga rum i Älmhult den 21 mars.

Befolkningsrekord även 2017

Elizabeth Peltola (C) berättade om Älmhults befolkningsökning, som även i år ser ut att bli rekordhög. Vi har ökat stadigt sedan 2006. Kommunen arbetar målinriktat och fördelarna med en växande befolkning är att det blir lättare för företagen i kommunen att hitta arbetskraft samtidigt som både den kommunala och privata servicen blir bättre.

Kom igång med hållbarhetsarbete

Cecilia Axelsson, miljöstrateg på kommunen, berättade om sitt uppdrag på kommunen. Hon beskrev också vad hållbart företagande egentligen är och gav lite tips på hur man som företagare kan komma igång med sitt hållbarhetsarbete. Cecilia är också energi- och klimatrådgivning och kan ge råd till såväl privatpersoner som företagare.

Swedbank och Fastighetsbyrån

Ulrika Svensson, kontorschef på Swedbank, presenterade sin personal och visade en kort film om hur Swedbank arbetar med det omgivande samhället.

Therese Björkheim och Johan Hesselstedt presenterade Fastighetsbyrån – ett företag som har 270 kontor i landet, varav ett i Älmhult. Förra året förmedlade Fastighetsbyrån i Älmhult 150 bostäder till en summa av 300 miljoner kronor. De vittnar om att trycket på såväl bostäder som tomter är högt och att en stor andel av intressenterna kommer från andra länder.

Årets sista företagarfrukost var förlagd till Swedbanks lokaler i Älmhult dit ett nittiotal personer samlats för frukost och föreläsningar.

Cecilia Axelsson, miljöstrateg på kommunen, berättade om sitt uppdrag på kommunen.

Ulrika Svensson, kontorschef på Swedbank, presenterade sin personal och visade en kort film om hur Swedbank arbetar med det omgivande samhället.

Nyhet
Publicerad:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.