Välbesökt frukostmöte hos Swepart i Liatorp

Under fredagen var det företagarfrukost hos Swepart Transmission AB. Cirka 70 gäster var på plats - det bjöds på frukost, föreläsningar och rundvandring i lokalerna.

Eva Ballovarre, kommunalråd, inledde genom att hälsa alla välkomna och passade på att berätta om vad som är på gång inom kommunen. Bland annat att Älmhult nyligen röstade ja för ett nytt avfallsbolag tillsammans med Växjö, Tingsryd, Lessebo och Markaryds kommuner. Hon nämnde också planeringen av bostäder vid Hvita korset och de utmaningar som finns när det gäller att rekrytera personal till skola och omsorg.

Swepart – ett världsföretag som expanderar

Från Swepart medverkade Mattias Ellbring, personalchef, Sture Andersson, VD, och Henrik Arvsell, vice VD. Företaget verkar inom tillverkningsindustrin och konstruerar och tillverkar kugghjul, drivaxlar och kundanpassade växlar till välkända varumärken som Volvo och Scania.

– Vi erbjuder en helhetslösning, från idé till färdig produkt, inklusive förpackning och leverans över hela världen, berättar Mattias.

I lokalerna i Liatorp arbetar cirka 160 anställda. Företaget växer och expanderar och i takt med stigande omsättning bygger de nu ut sina lokaler.

Vad är det bästa med att driva företag på en liten ort?

– Det finns en samhörighet och gemenskap här som är väldigt stark. Arbetsmiljön är högt prioriterat. Vi tar gärna tar emot studiebesök från grundskolor, universitet och yrkesutbildningar för att skapa kontakt och berätta om vår verksamhet, avslutar Mattias. 

Alla besökare guidades runt i lokalerna.

Swepart konstruerar och tillverkar tekniskt avancerade kugghjul, drivaxlar och kundanpassade växlar.

Swepart har moderna produktionsanläggningar, en i Liatorp och en i Sibbhult.

Henrik Arvsell, vice VD, och Sture Andersson, VD.

Nyhet
Publicerad:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.