Företagsinfo

RSS. Prenumerera på information från www.almhult.se till din mobiltelefon eller dator.

Företagsinfo är ett nyhetsbrev med näringslivsinformation som skickas till alla företag i Älmhults kommun. Får du inte nyhetsbrevet, men gärna vill ha det via post eller mejl, kontakta Anna Stark via mejl eller på telefon 0476-551 49. 

November 2017

Företagsinfo är ett nyhetsbrev med näringslivsinformation som skickas till alla företag i Älmhults kommun. Får du inte nyhetsbrevet, men gärna vill ha det, kontakta Anna Stark via mejl eller på telefon 0476-551 49. 

Hej!

Från och med nu, så får ni FöretagsInfo och inbjudan till företagsfrukost via mail.

Nästa frukostmöte äger rum hos Mekonomen i Älmhult 17 november, www.mekonomen.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anmäl att du kommer via mail till Anna Stark, eller via telefon, 0476 - 55 149 senast 14 november.

Frukostmötet hos Team Sportia

Uppskattad företagarfrukost hos Team Sportia. Över 60 personer från näringslivet samlades under fredagsmorgonen för att nätverka och ta del av senaste nytt inom näringslivet i kommunen

Anielle Vainikka, egenföretagare, var nöjd med morgonen.
- Jag är nyinflyttad i kommunen och det här är mitt första frukostmöte! Nätverksträffar ger mig fantastiska möjligheter att lära känna fler personer och företagare runt i Älmhult, berättade Anielle.

 Årets Tillväxtkommun

Priset Årets Tillväxtkommun delas ut till en kommun som uppvisar en tillväxt och utveckling utöver det vanliga. Syftet är att synliggöra kommuner som aktivt skapar förutsättningar för sin tillväxt. Priset har delats ut sedan 1998 och bakom priset står Arena för Tillväxt och Sweco.

Juryns motivering

- En internationell, öppen och kreativ atmosfär präglar Älmhults kommun. Nära samverkan mellan kommun, näringsliv och civilsamhälle ger utveckling och tillväxt. Kommunens strategiska utvecklingsplan bidrar till kraftsamling och hållbar utveckling. Kommunen tar en aktiv roll i det regionala utvecklingsarbetet.

I en region präglad av tillverkning sticker Älmhult ut med ett starkt näringsliv inom tjänsteproduktion samt kulturella och kreativa näringar. Genom strategiska satsningar på byggande, centrumutveckling och platsvarumärke har Älmhult stärkt sin position som attraktiv boendekommun utanför de större tillväxtregionerna.

Lokalt Företagsklimat

Älmhult gjorde i år ett hopp upp med 40 placeringar till plats 97 i Svenskt Näringslivs Företagsklimat. De parametrar som ligger högst är: Allmänhetens inställning till kommunen

Andel i arbete

Marknadsföring

Tele- och IT-nät

Hela listan över Lokalt företagsklimat hittar ni på Svenskt Näringslivs hemsida www.svensktnaringsliv.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kompetensförsörjning i realtid (KIR)-Succéprojekt

Älmhults kommun driver ett integrations-projekt med hjälp av EU-finansiering. Projektet, KIR syftar till att bättre kunna integrera och närma de nyanlända den svenska arbetsmarknaden.

Projektet kommer att löpa under tre år med avslut 31 december 2018 och kommer att omfatta drygt 200 personer och riktar sig till utrikes födda i kommunen.

Exempel på berörda aktörer är Älmhults kommun, SFI (Svenska för invandrare), Arbetsförmedlingen och lokala företag. Målet är att forma en modell för hur Älmhult kan, på bästa sätt, kompetensförsörja de nyanlända individerna och matcha dem mot lämplig sysselsättning.

Nu när projektet har varit i gång ett tag så skördar det framgångar och väcker allt större intresse. I Älmhult deltar just nu 101 personer i projektet. 42 av dem går på någon form av yrkesutbildning. 16 personer är ute på arbetsmarknaden och jobbar bland annat hos byggföretag, restauranger och industrin. Resten av deltagarna försöker man på annat sätt matcha mot arbetsmarknaden, till exempel genom kurser i yrkessvenska.

Krister Dagneryd, rektor för vuxenutbildningen vid Haganässkolan menar att personer som går från bidragsberoende till att bli skattebetalare är en växling som får stor betydelse för samhället.

Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Önskelistan: Parker och serveringar.

Fler uteserveringar. Mer blommor. Bättre belysning. Det står på svenskarnas önskelistor när det kommer till vad de vill se mer i sin stad, enligt en ny undersökning. Undersökningen, som är gjord av Kantar Sifo på uppdrag av arkitektkoncernen Projektengagemang,, visar tydligt att svenskarna inte tycker att de har möjlighet att påverka utvecklingen av sina städer. Hela 63 procent av de tillfrågade svarar att de inte har något inflytande över stadsutvecklingen och det rör önskemål som till exempel fler grönområden, fler parker och cykelvägar.

-Svårigheten är att hitta bra mötesformer där vi kan fånga upp behov och önskemål för att kunna bygga en bättre stad, säger Henrik Sjöberg, stadsarkitekt i Karlstad.

-Alldeles för ofta får vi gissa oss till hur medborgaren kommer uppfatta förändringar, anser han.

De som anser sig ha mest inflytande över sina städers utveckling bor i Värmland, Skåne och Blekinge medan de som känner att de har minst möjlighet att påverka bor i Kronobergs län, Västerbotten och Gävleborg. 33 procent svarar att de inte vet hur de kan påverka stadsutvecklingen. En förvånande stor andel, tycker Gunilla Glasare som är avdelningschef på Sveriges Kommuner och Landsting.

-Det är lite förvånande att så pass många inte känner till de möjligheter som finns. Det är öppet för invånare att lämna synpunkter, det är själva hjärtat och kärnan i plan- och bygglagen, säger hon.

Affärsmöjligheter

Pågående upphandlingar:

Fordon (personbilar, transporter, minibuss)

Bevakning, parkeringsvakt, larm

Service brandlarm

Eldningsolja och diesel i bulk

Scanning fakturor

OVK besiktningar

Transport av avlidna till bårhus

VVS konsult

Projektledare VA

Bil till teknisk förvaltning

Sopmaskin

Nybyggnation Va-verk

Telefoni som tjänst

Support o konsulter inom området gällande identitet och access

Konsult inom Microsofts programvaror

Farligt avfall

Övervakningskameror

Nytt verksamhetssystem socialförvaltningen

Mobiltelefoner och tjänster

Manuella rullstolar och sittdynor

Internet access

Mer information hittar ni här: www.opic.comlänk till annan webbplats

Inbjudan Älmhults Idèförening

16 november bjuder Älmhults Idèförening in till:Skydda din idé: Patent (och andra immateriella rättigheter), se inbjudan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mark och Lokaler

Vi uppmanar alla som har ledig tomtmark och lediga industrilokaler lägga in detta i kommuners register.

Klicka här för att ta dig till sidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Glöm inte fotografera objekten och lägga in bilder. Objektvision som hanterar vårt Mark- och lokalregister har kontaktat en del av er. Detta är helt ok från Älmhults kommuns sida.

Vad saknar vi för branscher i Älmhult

Diskussioner pågår vad det är för branscher vi saknar i Älmhults kommun. Kom med förslag. Vad är det ni tycker vi saknar, ska kompletteras eller rent av konkurreras?

Ta tillfället i akt och tyck till och skicka åsikterna till:

eddie.hansson@almhult.se


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.