Familjefestivalen 2015

Detta var Familjefestivalen 2015:

– Jag tycker att detta var den klart mest lyckade Familjefestivalen vi haft hittills. Utbudet var bra och det var jätteroligt att så många kom. Vi hade vädret med oss i år vilket märktes på stämningen. Vi ska bli lite bättre varje år och det tycker jag att vi blir. Nu får vi utvärdera och sedan samla krafter inför nästa års festival. Per Faeltenborg är en otroligt proffsig projektledare men vi ska inte glömma att det är många andra också som ställt upp och hjälpt till för att den här festivalen ska kunna hållas i Älmhult. Stort tack till alla, säger Malin Blom, kommunikationschef på Älmhults kommun.

Haganässkolan var full av aktiviteter

Haganässkolan var full av aktiviteter på lördagen men bland annat spökrunda och tävlingar.
- Underbart härligt att vi hade så många besökare in till Haganässkolan. Barn- och fritidsprogrammet hade cirka 580 besökare på spökrundan och kön ringlade lång hela dagen på alla aktiviteter. Även de program som vi visade ute på planen hade fullt med besökare under hela dagen. Ett fantastiskt tillfälle att få visa vår skola och våra program, säger Veronica Larsson, som arbetar med marknadsföring av skolan.

Cirkus Saga och Nasse barnteater lockade de små

- Det här var en familjefestival som verkligen gjorde skäl för namnet! Väldigt kul att kunna erbjuda de mindre barnen kulturupplevelser med hög kvalitet. Här kunde vi bjuda på både välkända karaktärer, akrobatik och trolleri och trix! Att Nasse är en omtyckt karaktär gick inte att ta miste på, med tanke på den fullsatta aulan! Det här är skådespelare som verkligen lyckas etablera kontakt med sin unga publik – en liten flicka ville absolut gå på båda Nasseföreställningarna. Då kan man tala om gott betyg, säger Helen Karlsson, kulturstrateg.

- Cirkus Saga med sina akrobatiska konster och färgstarka karaktärer var också mycket uppskattad bland de mindre barnen. De har ett roligt sätt att vända på könsrollerna och väcka funderingar hos barnen, fortsätter Helen.


Klicka på bilderna för att se dem i större format!

Ace Wilder uppträdde.
Timbaktu avslutade scenshowerna.
Ace Wilder uppträdde.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.