Om artisterna

Fakta om artisterna:

Hanna Ferm

Med en promilles marginal missade Hanna Ferm vinsten i finalen av Idol 2017. 17-åriga Hanna Ferm från Pixbo hamnade till slut på en hedersam andraplats. Med tolkningar av Crazy med Gnarls Barkley, Stronger av Kelly Clarkson, Duetten " Love me harder" av Ariana Grande tillsammans med Liamoo, gjorde henne till juryns favorit under hela säsongen. Nu erövrar hon listorna med egna låten ”Never mine”

Liamoo

Liamoo slog igenom 2016 som vinnaren av Idol. Succén har sedan dess fortsatt med Liams vinnarlåt "Playing With Fire” med flera. I årets melodifestival gick han till final med låten ”Last Breath” och kom till slut sexa. Med ett gäng nya låtar ger han sig nu ut på turné i sommar.

Anis Don Demina

Anis Don Demina är en DJ/Producent samt en av Sveriges största YouTuber, med totalt över 125 000 följare. Hans megahit ”On My Mind” har på kort tid fått nära 4 miljoner lyssningar på Spotify. Under början av 2018 öppnade Anis för succéduon Marcus & Martinus under deras utsålda konserter i norden. Nu kommer han till Älmhult!

Jacob Hellman

Jacob Hellman slog igenom med albumet ”… och stora Havet”, från ingenstans. En svensk klassiker som oftast kommer topp fem när det bästa pop/rockalbumet i svensk historia ska koras. Blev etta i tidningen Pop´s prestigefyllda omröstning. ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” är låtar som ingen kan låta bli att nynna till. Jacob har hållit sig borta från scenerna sedan dess och endast gjort sporadiska framträdanden. Nu är han tillbaka i Älmhult.

Monica Törnell

Upptäcktes av Cornelis Vreeswijk redan på 70-talet. En av Sveriges mest välrenommerade sångerskor med riktiga 80-talsklassiker som ”Vintersaga”, ”Heden” och ”Är det de här du kallar kärlek”. Är oftast ute med en mindre uppsättning, men i Älmhult kan du se henne uppbackad av ett helt band.

Gyllene Tider – Freestyle med Syd & Ekman

Med massor av hits i bagaget bjuder Tommy Ekman från Freestyle och Micke "Syd" från Gyllene Tider på en kavalkad av tidlösa låtar. Under 80-talet fightades Gyllene Tider och Freestyle om första platsen på radio- och försäljningslistor. Nu spelar de tillsammans.

Välkända hits som ”Sommartider”, ”Tylösand", "Vill ha dig” och ”Fantasi” skapades under de åren och totalt har de 60 listettor gemensamt.

Easy-Kit

Det rutinerade kompbandet som håller ihop hela 80-talskvällen, är en garant för en konsertupplevelse utöver det vanliga. De kör dessutom en egen konsert där de bjuder på en hel räcka andra hits också.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.